English
ЖИЛИЩНИ ИМОТИ ТЪРГОВСКИ ИМОТИ ЕКСПЕРТНИ ОЦЕНКИ КАРИЕРИ КОНТАКТИ
Екип
Кариери
Клиенти
Аристо Бизнес Център

Фирма Аристо ЕООД е регистрирана през 1994 г. с основен предмет на дейност посредничество при сделки с недвижими имоти. От 1994 г. Аристо ЕООД е член на Световната организация на специалистите по недвижими имоти- International Real Estate Federation /FIABCI/. От 1997 г. е член на Национално сдружение Недвижими имоти, на CEREAN /Central European Real Estate Association Network/, на NAR /National Association of Realtors/- USA, а от 1999 г. е член на Българската Франчайзингова Асоциация. Трима от експертите са лицензирани CIPS /Certified International Property Specialists/.Носители сме на наградата BEST CEREAN 2002.

Търговската марка Аристо е защитена от 1995 г.

През 2006 г. официално бе открит корпоративния Аристо Бизнес Център. Бизнес центърът се намира в централната градска част на столицата в непосредствена близост до Лъвов мост. Офисите на компаниите от групата Аристо са на четири от етажите, а останалите се отдават под наем.

През 2006 г. фирма от групата компании Аристо сключи договор с Държавен фонд Земеделие за предоставяне на безвъзмездна помощ по Програма Сапард за реконструкция на собствения хотел за селски туризъм.

Екипът на Аристо е разпределен в специализирани направления и отдели според секторите на пазара за недвижима собственост. Отдел Ново строителство в Направление Жилищни имоти успешно работи с водещите строително- инвестиционни компании и финансови институции. Отделът за наеми има дългогодишни контакти с различни посолства и дипломатически представителства.

През 2000 г. фирмата беше избрана от международната компания Litexco Group да осъществи проучване на пазара на земеделска земя в България. В периода ноември 2001 г.- септември 2003 г. осъществихме първия етап от проект по закупуване на 3 000 000 кв.м. в землището на с. Лесичово, Пазарджишка област. Закупуване в подобен размер на земеделска земя от частни стопани бе осъществено за първи път в България.

В Направление Бизнес имоти бе създаден Отдел Анализ и оценяване. Екипът от лицензирани оценители бе утвърден от много банки за изготвяне на оценки на недвижима собственост. През 1999 г. бяхме избрани от националната авиокомпания АК Балкан да оценим нейните жилищни имоти в различни градове. През 2000 и 2001 г. сме изготвяли оценки за ETEBA за отпускане на инвестиционни кредити за изграждане на магазините Мосю Бриколаж в гр.София и гр.Пловдив.

През периода 2000- 2002 г. след спечелени конкурси фирмата ни беше избрана от различни общински дружества за оценяване на тяхна недвижима собственост преди приватизация. През периода 2000- 2002 г. след проведен конкурс фирмата ни беше избрана от дружеството, управляващо активите на фондация Отворено обществов България- ББФ ООД, да оценява недвижимите му имоти на територията на цялата страна.

През 2000 г. бяхме избрани от АК Балкан да оценим нейните хотелски комплекси Плиска- София, Космос- Бургас и почивните бази на Витоша и Долна баня. През периода 2003- 2007 г. бяхме избрани да оценим хотелски комплекс Шератон София.

През 2004 г. след проведен конкурс фирмата ни беше избрана от Министерство на икономиката да извърши оценка недвижим имот в кк Златни пясъци. През периода 2004- 2005 г. след проведен конкурс фирмата ни беше избрана от Министерство на отбраната да извършва оценки на поземлен имот с писта за излитане и кацане в землището на община Божурище.

През периода 2004- 2009 г. след проведен конкурс фирмата ни беше избрана от осигурителните дружества от групата Алианц да извършва оценки на активите им.

От самото си създаване компанията осъществява благотворителна дейност. Участвала е в инициативите на Ротаракт клуб България. Подпомагала е творческата дейност и организиране на изложби на известни български творци. Поради приоритетното значение на проекта за закупуване на земеделски земи в Община Лесичово благотворителната дейност в този период е насочена основно към нуждаещи се от подкрепа организации на територията на общината- детският дом за деца без родители и училището в с. Лесичово, домът за възрастни хора с увреждания в с. Щърково, дарение на администрацията с технически средства.
NSNIFIABCI - The International Real Estate FederationCentral European Real Estate Associations Network
Rodopi_Aristo
ekip
Tzarigradski